ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΓΜΑΧΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

Ο Αντώνης Γιαννούλας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ελληνικής Πυγμαχίας. Με διάθεση απόδωσης τιμής αλλά και μερικής αντιμετώπισης ενός μεγάλου ελλείματος της διαδυκτιακής κοινότητας να καταγράψει πληροφορίες και την ιστορία σημαντικών μορφών του αθλήματος , θα επιδιωχθεί μια σύντομη παρουσίαση , με βάση τα λίγα στοιχεία που μπορέσαμε να βρούμε. Δυστυχώς η απουσία βίντεο από αγώνες του Α. Γιαννούλα στο διαδύκτιο, στερεί από τον χώρο του αθλήματος, πέρα από το θέαμα και την δυνατότητα εκπαιδευτικής παρακολούθησης τους. Με αφορμή τον διεθνή πυγμάχο Α.Γιαννούλα θα πρέπει να σημειώθεί ότι υπάρχει πλήθος αθλητών -με λιγότερες διακρίσεις- που χύσαν τόνους ιδρώτα , αφιερώσαν όλη την δημιουργική τους ηλικία (χρόνια κατά τα οποία συνομήλικοι τους εφοδιάστηκαν με σπουδές ή κάποια επαγγελματική κατάρτιση) και τίμησαν τη χώρα μας και το άθλημα . Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ,που παρόλες τις θυσίες τους ποτέ δεν αξιώσαν το παραμικρό , τουλάχιστον δεν τους οφείλουμε τη λήθη.



Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1976 , ξεκίνησε την καριέρα του από το σύλλογο «Ελιμειώτης» Γρεβενών , από το 1991 άρχισε να αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδος και να διαγράφει μια αθλητική καριέρα με αποκορύφωμα το 2000 το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του στο "21ο Κυπέλλο Ακρόπολις", το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά "Αρένα Καπ" και το 2002 την 9η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Σίδνευ. Στο Σίδνεϊ αγωνίστηκαν τρεις πυγμάχοι μας, ο Μικελιάν (54κ.), ο Τιγράν Ουσλιάν (60κ.) και ο Αντώνης Γιαννούλας (75κ.).Αυτή ακριβώς η διαδρομή , από αθλητής μιας μικρής επαρχιακής πόλης ,σε ένα άθλημα με ιδιαίτερο έλλειμα υποστήριξης και με προβλήματα παθογένειας, σε μια σημαντική θέση της παγκόσμιας κατάταξης αποτυπώνει με τον πιο ενδεικτικό τρόπο το πείσμα και την επιμονή που υπάρχει στην Ελληνική πυγμαχία!

Παρόλο που η παραπάνω πορεία είναι αξιοζήλευτη , όσοι γνωρίζουν τον χώρο και τα γεγονότα , γνωρίζουν ότι αποτυπώνει στο ελάχιστο τις δυνατότητες που είχε ο Α.Γιαννούλης. Αυτό δεν αποτελεί φιλοφρόνηση , αφού για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ , ο Α.Γιαννούλης κληρώθηκε με αντίπαλο τον αήτητο Κουβανό που πήρε το χρυσό. Τους αθλητές που πήραν το αργυρό και το χάλκινο , 20 μέρες πριν τους Ολυμπιακούς ,τους είχε κερδίσει και τους δύο σε τουρνουά!


Το πλήθος των αγώνων του -στην κατηγορία των 71-75 κιλών- ξεπερνάει τους 500!

Μια εμπειρία και γνώση που αποτελεί ένα εκπαιδευτικό υλικό ,το οποίο θα πρέπει να εξαργυρωθεί επάξια στον ευρύτερο χώρο.

Τέλος ,μια παράκληση όσοι μπορούν να ανεβάσουν βιντεο και πληροφορίες στο διαδύκτιο τόσο για τον Α.Γιαννούλη , όσο και για άλλους αθλητές , θα δώσουν την δυνατότητα στους νεοεισερχόμενους να γνωρίσουν την διαδρομή της Ελληνικής πυγμαχίας , αλλά κυρίως ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό .
* Για πιθανά λάθη ή παραλείψεις ενημερώστε μας.


Σχετικά Links:
http://www.fora.gr/grevena/nea/2002/03/syn1.html
facebook
http://archive.sport.gr/sport/box/bio/3.asp
 
 

1 σχόλιο: