ΠΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ -Εδώ γεννήθηκαν οι άθλοι , εδώ θα συνεχίζουν να συμβαίνουν....

Όταν επιχειρείς να μιλήσεις για την αθλητική πορεία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από μια χώρα που είχε ελάχιστες υποδομές , προηγούμενη εμπειρία, προπονητική υποστήριξή , σε ένα επι της ουσίας άγνωστο άθλημα μέχρι τότε,συνειδητοποιείς ότι επιχειρείς να αφηγηθείς έναν άθλο.


Στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές του 90 , το kick Boxing , ήταν στην πραγματικότητα ένα άγνωστο άθλημα στο ευρύ κοινό. Οι Ελληνικές συμμετοχές σε παγκόσμιες οργανώσεις ήταν μηδαμινές. Όσοι Έλληνες είχαν λάβει μέρος προερχόντουσταν από χώρες του εξωτερικού. Η απουσία προπονητών αντίστοιχου επιπέδου , αθλητικής εμπειρίας , συναθλητών επιπέδου , βασικών υποδομών στην Ελλάδα-και ακόμη περισσότερο στην Β.Ελλάδα - ήταν πλήρης. Υπό αυτές τις συνθήκες ( όσο αυτές μπορούν να αποδωθούν με λίγες κουβέντες) , ο Πάρης Βασιλικός διέγραψε μια αθλητική πορεία που θα την ζήλευαν και ξένοι αθλητές προερχόμενοι από τις μητροπόλεις του αθλήματος.

Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα της WAKO και αργότερα την επαγγελματική ζώνη της WAKO . Μια ζώνη που μέχρι σήμερα μόνο ένας ακόμη κατάφερε να κατακτήσει! Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από έναν μαθητή του Πάρη Βασιλικού , ο Γιάννης Σοφοκλέους. Το σημαντικότερο όμως της πορείας του Πάρη Βασιλικού δεν είναι μόνο οι διακρίσεις , αλλά το γεγονός ότι συμμετείχε σε παγκόσμιες διοργανώσεις και στάθηκε επάξια απέναντι στα μεγαλύτερα παγκόσμια ονόματα του αθλήματος ! Αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία κιλών , με σαφή μειονέκτημα βάρους και έφτασε να παίξει απέναντι στον Jerome Le Banner και στον Ernesto Hoost !



Παράλληλα με την αθλητική του πορεία και μέχρι τις μέρες μας , προπονεί και μεταδίδει την αθλητική του εμπειρία , την επιμονή και την δύναμη της θέλησης. Έχει υπάρξει και συνεχίζει να υπάρχει ως δάσκαλος για τους σημαντικότερους μετέπειτα αθλητές.

Ο χώρος των μαχητικών αθλημάτων οφείλει πολλά και θα συνεχίζει να επωφελείται από τέτοιες παρουσίες. 'Ομως ο λόγος που αναφερθήκαμε στον Πάρη Βασιλικό ξεπερνάει τα όρια των μαχητικών αθλημάτων. Το πείσμα , η επιμονή και το σθένος της θέλησης και του μυαλού του μας δείχνουν ένα δίδαγμα. Την υπέρβαση του μη εφικτού! Ένα μάθημα ζωής που όλοι οι ανθρωποι , πολύ περισσότερο σήμερα εμείς οι Έλληνες ,πρέπει να μιμηθούμε. Εδώ γεννήθηκαν οι άθλοι , εδώ θα συνεχίζουν να συμβαίνουν....

Paris Vasilikos The golden greek
 

 
Jérôme Le Banner vs Paris Vassilikos - 17/03/2000
 

 
Vasilikos VS Hoost

 
Links:
http://vasilikosfighters.weebly.com/
http://www.efight.gr/index.php/Kick-boxing-k1/Kick-Boxing-%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/Paris-Vasilikos-The-golden-greek-217.html

1 σχόλιο: